Atelierul de bucurii a lui Mos Craciun. Iubeste.Daruieste. Zambeste


Emotie, sarbatoare, Mos Craciun, viata, bucuria de a fi!

 

Ne-am bucurat sa fim alaturi si de Nicoleta Giurcanu, sa le oferim daruri copiilor internati la Sectia O.R.L. a Spitalului de Recuperare Nicolina din Iasi. Am aflat cu uimire ca in aceasta sectie sunt internati si copii. Bucuria lor a fost tot atat de mare ca si bucuria cu care au fost daruite.
Multa sanatate tuturor!

Update: 20 decembrie – Colind pentru Mos Craciun, Oncopediatrie, Spitalul Clinic De Copii Sf Maria Iasi


 

Ce intentionăm să facem cu banii strânși?

– Să daruim cadouri de Mos Craciun copiilor din sectia de oncopediatrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfanta Maria”din Iași precum și pacienților- adulți internați în perioada sărbătorilor la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Cadourile vor fi daruite de catre persoanele diagnosticate cu cancer din Grupul de Suport ”Bucuria de A FI” din Iași.

DONEAZA

Persoană fizică

Te rugăm completeaza in ordinul de plata urmatoarele date:

Beneficiar: Asociatia Psiho-Medicala ”Bucuria de a fi”
CONT IBAN RON nr: RO 59 BTRLRONCRT 0413819801 RON, deschis la BANCA TRANSILVANIA

Persoană Juridică

Te rugam descarca, completeaza si trimite la adresa de email [email protected] – contractul de sponsorizare – ”Atelierul de bucurii al lui Moș Crăciun – Iubește.Dăruiește.Zâmbește”

In decurs de aproximativ o saptamana de la donatia ta, iti vei putea gasi pe site, numele alaturi de ceilalti sustinatori ai acestui proiect.

Poze de la campania din anii precedenți

       

În tot iureșul acela de informații dezastruoase, sfaturi și leacuri care îți iau boala cu mâna și accese permanente de plâns, sora mea Dr. Daniela Jitaru, medic la Institutul Regional de Oncologie Iași, m-a privit direct în ochi și mi-a spus cu disperare, dragoste și fermitate: ”Citește tot ce vrei și cât vrei. Dacă alegi orice altceva decât tratamentul alopat, te ucid cu mâna mea. Și dacă îndrăznești să mori, te mai ucid o dată” ….am plâns mult amândouă, una în brațele celeilalte, și apoi rând pe rând am avut privilegiul și onoarea să vorbesc cu medicii specialiști din cadrul spitalului: Profesor Dr. Eugen Carasevici, Dr. Anca Raluca Vrânceanu, Dr. Cristina Terinte, Dr. Raluca Pleșca, Dr. Iulian Radu. Așa am aflat multe informații legate de boala mea, de tratament, am putut pune foarte multe întrebări și toate aceastea m-au liniștit, mi-au dat speranță și încredere că în viața mea mai e loc de cel puțin un capitol.

Prin experiența mea boală mi-am dat seama că fiecare pacient oncologic necesită o echipă complexă de specialiști care să se ocupe de toate aspectele de la diagnostic, la tratament în funcție de etapele de evoluție ale afecțiunii sale, cât și la revenirea în viața de zi cu zi, după acesta.

O echipă multidisciplinară formată din: oncolog, chirurg, radioterapeut, imagist, anatomo-patolog,medicul de laborator și biologul specialist în biologie moleculară și genetică, psiholog, nutriționist, kinetoterapeut, preot.

Un pacient aflat în atenția unei echipe multidisciplinare de acest gen, se va putea implica în mod activ în deciziile luate de specialiști cu scopul stabilirii unei intervenții terapeutice individualizate care să fie în concordanță nu numai cu nevoile medicale, dar și cu dorințele și necesitățile sale.”

fragment din cartea “Exista viata dupa cancer” care va fi lansata marti, 20.03.2018, ora 15, la Palatul Culturii.
Coperta realizata de Iordache Dragos
Foto Oana Iliescu

Vernisaj expoziție de fotografie și lansare de carte ”Există Viață după Cancer” la Palatul Culturii Iași

Asociația Psiho-Medicală ”Bucuria de a fi” vă invită la un eveniment inedit, ce va avea loc marţi, 20 martie, la ora 15:00, la Complexul Muzeal Moldova Iaşi în incinta Palatului Culturii.
Este vorba despre lansarea proiectului ”Există viață după cancer”, în cadrul căruia va avea loc vernisajul unei expoziții de fotografie realizata de Dragos Iliescu şi o lansare de carte cu acelaşi nume, semnată de Mihaela Palade Gheran, preşedintele Asociaţiei ”Bucuria de a fi”.

Expoziția de fotografie, reuneşte portretele a cinci persoane care au fost diagnosticate cu cancer acum cel puțin 10 ani, au făcut tratament iar în prezent se bucură de normalitatea vieții lor. Cartea descrie experiența personală a autoarei diagnosticată cu cancer la finalul anului 2015, un jurnal de boală modelat de mintea și experiența de aproape 20 ani ca psiholog clinician.

Scopul proiectului este de a motiva, susține, încuraja și a sădi speranță în sufletul celor diagnosticați cu cancer, familiilor lor și de ce nu, și a majorității societăți care te îngroapă odată ce ai fost diagnosticat cu cancer.

Intrarea este gratuita

Vă mulțumesc!

Mii de mulțumiri, oamenilor îngeri care au acceptat să mi se alăture în acest proiect, care și-au lăsat fotografiat sufletul pentru a transmite un mesaj-speranță celor diagnosticați cu cancer, că există viață după acest diagnostic. O viață trăită cu bucurie, cu sens, cu oameni frumoși și momente magice. Așadar, mulțumesc Ligia, mulțumesc Iuliana, mulțumesc Daniela, mulțumesc Nicu, mulțumesc Jan!.
Mă înclin în fața voastră și îl rog pe bunul Dumnezeu să vă întoarcă înmiit toate darurile de lumină, speranță și bucurie pe care le-ați transmis prin intermediul fotografiilor făcute. Știu că nu v-a fost ușor să vă deschideți rănile și să arătați lumii că nu există boli incurabile, ci doar oameni incurabili.

“În tot iureșul acela de informații dezastruoase, sfaturi și leacuri care îți iau boala cu mâna și accese permanente de plâns, sora mea Dr. Daniela Jitaru, medic la Institutul Regional de Oncologie Iași, m-a privit direct în ochi și mi-a spus cu disperare, dragoste și fermitate: ”Citește tot ce vrei și cât vrei. Dacă alegi orice altceva decât tratamentul alopat, te ucid cu mâna mea. Și dacă îndrăznești să mori, te mai ucid o dată” ….am plâns mult amândouă, una în brațele celeilalte, și apoi rând pe rând am avut privilegiul și onoarea să vorbesc cu medicii specialiști din cadrul spitalului: Profesor Dr. Eugen Carasevici, Dr. Anca Raluca Vrânceanu, Dr. Cristina Terinte, Dr. Raluca Pleșca, Dr. Iulian Radu. Așa am aflat multe informații legate de boala mea, de tratament, am putut pune foarte multe întrebări și toate aceastea m-au liniștit, mi-au dat speranță și încredere că în viața mea mai e loc de cel puțin un capitol.

Prin experiența mea boală mi-am dat seama că fiecare pacient oncologic necesită o echipă complexă de specialiști care să se ocupe de toate aspectele de la diagnostic, la tratament în funcție de etapele de evoluție ale afecțiunii sale, cât și la revenirea în viața de zi cu zi, după acesta.

O echipă multidisciplinară formată din: oncolog, chirurg, radioterapeut, imagist, anatomo-patolog,medicul de laborator și biologul specialist în biologie moleculară și genetică, psiholog, nutriționist, kinetoterapeut, preot.

Un pacient aflat în atenția unei echipe multidisciplinare de acest gen, se va putea implica în mod activ în deciziile luate de specialiști cu scopul stabilirii unei intervenții terapeutice individualizate care să fie în concordanță nu numai cu nevoile medicale, dar și cu dorințele și necesitățile sale.”

fragment din cartea “Exista viata dupa cancer” care va fi lansata marti, 20.03.2018, ora 15, la Palatul Culturii.
Coperta realizata de Iordache Dragos
Foto Oana Iliescu

„Am făcut un legământ cu mine însămi, în acele momente de disperare, confuzie şi suferinţă că după ce voi termina tratamentul voi organiza grupuri de suport, că voi aduce informaţie de calitate despre această boală, mai ales în domeniul online şi că voi scoate la suprafaţă, voi face vizibile persoanele care au trecut prin experienţa cancerului şi trăiesc, se bucură de viaţa lor secundă de secundă, pentru a motiva şi a sădi speranţă în sufletul celor diagnosticaţi cu cancer, familiilor lor şi de ce nu, şi a majorităţii societăţi care te îngroapă odată ce ai fost diagnosticat cu cancer” — Mihaela Gheran Palade

29133260_455648168187650_3619138468506720258_n

“Mă numesc Mihaela Palade Gheran, sunt psiholog clinician specialist, psihoterapeut și președinta Asociației Psiho-Medicale ”Bucuria de a fi”. În decembrie 2015 am fost diagnosticată cu cancer la sân. Abia împlinisem în noiembrie 44 ani.
Diagnosticul de cancer m-a proiectat, brusc, într-o lume complet nouă, incoloră cu gust amar și miros de citostatice – lumea pacienților. Este o lume complet nouă, în care aproape că nu mai contează celelalte roluri pe care le ai în viața ta, nivelul carierei sau banii din contul personal. Este o lume bântuită de frică, de durere și suferință care definește o nouă fațetă a identității tale, cea de bolnav”, spune Mihaela la începutul cărţii ei. Cum a trecut peste toate, cum s-a motivat şi şi-a regăsit forţa interioară de a lupta pentru ea veţi afla la evenimentul de lansare a proiectului Există viaţă după cancer”, unde îi veţi cunoaşte şi pe ceilalţi participanţi la ineditul proiect.
Marţi, 20 martie, ora 15, la Palatul Culturii din Iaşi.

Îi mulțumesc din inimă bunului meu prieten Dragos Iliescu, alături de care s-a născut proiectul expoziției de fotografii „ Exista viata dupa cancer”.

Expoziţia realizată de Dragoş reuneşte fotografii ce surprind sufletele persoanelor, bucuria acestora de a-şi trăi viaţa cu normalitate, cu intensitate, cu sens şi scop, după mai bine de 10 ani de când cancerul i-a învăţat că “sunt două feluri de a-ţi trăi viaţa… unul – de a crede că nu există miracole. Altul – de a crede că totul este un miracol” (Albert Einstein).

De asemenea, îi mulțumesc și minunatei lui soții, Oana Iliescu, care ne-a organizat, ne-a sintetizat întrunirile, ne-a dat direcție și idei minunate pentru a realiza acest proiect de suflet.
Doi oameni minunați alături de care am construit realități de vis.

„Totul se rezolvă! Cu încredere în Dumnezeu şi în tine se rezolvă!”

Când nu este la birou, prinsă cu cifre şi alte detalii ce ţin de meseria de economist, Daniela Amihalachioaei este consultant în domeniul frumuseţii. Este căsătorită, are doi copii şi o poftă nebună de viaţă. A fost diagnosticată cu carcinom tiroidian papilar, operat chirurgical şi iradiat în anul 2008.

– În ce mod te-a influenţat diagnosticul de cancer? Ce s-a schimbat în viaţa ta?
– În momentul în care am aflat că am cancer m-am “debusolat”. Imediat am fost diagnosticată cu
o depresie severă. Nici nu mai știam prea bine ce să fac, cum să fac?

În perioada de început am aflat care sunt prietenii adevăraţi. Cei pe care îi credeam prieteni m-au părăsit, dar, încet-încet am găsit sau, mai bine-zis, m-au găsit oameni de la care nu te aştepţi să fie lângă tine să te susţină, să te salute doar.

Contează foarte mult să am pe cineva căruia să-i pot destăinui şi cele mai ascunse gânduri, să te asculte, să te sfătuiască. Şi, da, am găsit. Viaţa mea s-a schimbat radical. Eu m-am schimbat radical. Nu mai tolerez nimic. Mi-ai spus acum mai bine de 10 ani, când ne-am cunoscut, că mi-am greşit pentru că am fost tolerantă cu ceilalţi şi prea severă cu mine.

Am reuşit. Bineînţeles cu susţinerea permanentă a soţului şi copiilor, care, mulţumesc lui Dumnezeu, au fost tot timpul lângă mine.

29176685_456007121485088_3201427251202487255_n

„Acceptarea diagnosticului nu înseamnă resemnare, ci canalizarea tuturor energiilor spre vindecare!”

Antrenor şi arbitru internaţional de dans sportiv şi gimnastică ritmică, Ligia Cosoi este conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” Iaşi, disciplina Expresie Corporală, Dans şi Biomecanică Teatrală. Este căsătorită, are două fiice şi îşi aşteaptă cu nerăbdare, emotie şi bucurie prima nepoată. A fost diagnosticată cu neoplasm chimiotratat, iradiat şi operat chirurgical în anul 2008.

– În ce mod te-a influenţat diagnosticul de cancer? Ce s-a schimbat în viaţa ta?
– ATITUDINEA s-a schimbat. A fost ca o “trezire“. După șoc și neacceptare, mintea mea obosise cred de atâtea întrebări. Căutam răspunsuri la întrebări de genul: “De ce eu?”, „Dar cine sunt EU…de fapt?“.

Am atins zone niciodată explorate din interiorul meu : sentimente, ataşamente, atitudini, emoții, relații, convingeri, valori. Am realizat că toate acestea sălășuiesc într-un templu sacru: CORPUL meu, care trecea acum printr-un moment critic. M-am conectat cu toată ființa mea acolo. Mi-am amintit că nu mă dezamăgise niciodată până atunci. Am găsit forţa să trasez o strategie: ce depinde de mine și cum pot influența și, de cealaltă parte, ce trebuie să las, plină de speranţă, în grija Domnului. Am avut încredere în echipa de specialişti şi în schema de tratament!

Mi-am alcătuit un program de alimentație sănătoasă, de mișcare în aer liber, meditaţii, mi-am continuat activitatea profesională, creativă, dar mi-am acordat și clipe de răgaz atunci când am simțit că e nevoie. Am primit ca o binecuvântare iubirea celor dragi şi sprijinul prietenilor şi colegilor care doreau să-şi arate solidaritatea. Am acceptat că unii dintre ei nu pot face faţă, pentru mult timp, unei situaţii de criză! S-au cernut.

În prezent, acord mare atenţie dezvoltării interioare, urmez cursuri şi particip la retreat-uri, mai ales în natură. Am învăţat să-mi ascult inima, am devenit intuitivă, percep şi interpretez mesaje şi, de cele mai multe ori, aleg ce este mai bine pentru mine.

Respect viaţa şi sunt recunoscătoare fiecarei clipe trăite. Putem face mult mai multe lucruri decât ne închipuim.

29060678_456017444817389_5478604766002757763_o

„Acest proiect cred că este o continuare, la o scală mai mare, a dorinţei mele de a ajuta”

Soţ, tată a doi copii, bunic a doi nepoţi, aşa arată familia lui Nicu Cozma, inginer chimist şi antreprenor de succes. A fost diagnosticat cu neoplasm rectal, iradiat, chimiotratat şi operat chirurgical în anul 2008. Ulterior, a inventat multe rețete de sucuri și produse naturiste cu scopul de a-și crește imunitatea organismului.

– În ce mod te-a influenţat diagnosticul de cancer? Ce s-a schimbat în viaţa ta?
– La început voiam să abandonez totul, apoi a fost o provocare, am zis că trebuie să lupt până în ultima clipă. În general, sunt o fire optimistă şi a ieşit bine. Acum chiar am planuri mari, deşi am vârsta pe care o am, sper să fie un nou început. Am nişte planuri în afaceri şi sper să reuşesc.

– Ce sfaturi i-ai da unei persoane recent diagnosticate cu cancer?
– Să fie optimistă, să lupte.

29178373_456019764817157_6285306797527778673_n

„Îmi doresc să ofer cât mai multă iubire celor dragi și să mă bucur de iubirea lor”

Iuliana Tomoiaga este inginer chimist de profesie, a lucrat în Laboratorul de analize a Spitalului Universitar de Psihiatrie Socola. În prezent, este pensionară. Este căsătorită, are un copil. A fost diagnosticată în anul 2002 cu neoplasm mamar chimiotratat, operat chirurgical.

– În ce mod te-a influenţat diagnosticul de cancer? Ce s-a schimbat în viaţa ta?
– Diagnosticul de cancer m-a făcut să apreciez mai mult viața, să trăiesc cu mai multă intensitate. Am simțit nevoia să-mi petrec mai mult timp cu cei dragi și să fiu înconjurată de prieteni.

– Ce sfaturi i-ai da unei persoane recent diagnosticate cu cancer?
– Unei persoane recent diagnosticate de cancer i-aș recomanda să creadă în puterea sa, în iubirea celor din jur, în experiența medicilor și să nu abandoneze niciodată ideea că va învinge.

– Ce planuri ai pentru următorii 10 ani?
– Îmi doresc să călătoresc foarte mult, să ofer cât mai multă iubire celor dragi și să mă bucur de iubirea lor.

29196620_456021488150318_3386000388664607459_n

„E mare lucru să arăt că din bolnav m-am făcut sănătos!”

Mai bine de zece ani au trecut de când viaţa i-a adus o mare provocare lui Jan Cibotariu. Diagnosticat cu neoplasm de colon, a fost tratat chirurgical în anul 2007. Acela a fost momentul în care s-a uitat cu alţi ochi la povestea sa personală.
Jan Cibotariu a fost maistru mecanic, inventator, a fost premiat de Consiliul Național pentru Știință și Tehnologie, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în anul 1986. În prezent pensionar, se bucură de familia sa. Este căsătorit, tată a trei băieți şi bunicul a doi nepoți.

– În ce mod te-a influenţat diagnosticul de cancer? Ce s-a schimbat în viaţa ta?
– După aflarea veştii, care mi-a confirmat că aveam o boală păcătoasă, am simţi o mare poftă de a trăi. Mi-a venit pofta de viaţă altcumva. Mai distractiv, mai cu dăruire pentru ca orice fac să iasă mai bine.

– Ce sfaturi şi recomandări i-ai da unei persoane recent diagnosticate cu cancer?
– Este important să nu creadă niciodată că este bolnav, ci să creadă în el. Dacă ar fi să fac o ierarhie a sentimentelor, prima dată este dorinţa de a trăi, apoi este încrederea în tine şi în cei din jur, în medici, în tratament şi în indicaţiile lor.

Să nu creadă că este bolnav, ci să-şi spună, la fel ca şi mine, “Sunt sănătos, pregătit pentru viaţă”.

28827971_456022471483553_1437206956524722825_o

Multumim, Maura Anghel și Iulia Chihu pentru tot!

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/a-exista-viata-dupa-cancera–217422051.html

Iulia Cihu – https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-s-au-vindecat-de-cancer-cinci-povesti-de-viata-uluitoare–184904.html

 

logobucuriadeafi

Multumim partenerilor proiectului nostru: Institutul Regional de Oncologie IasiOrdinul Asistentilor Medicali si Moaselor IasiComplexul Muzeal Național „Moldova”, FABC.

Multumim sponsorului principal al evenimentului Pfizer

Multumim partenerului media: www.oncopedia.ro

Multumim tuturor sponsorilor: NICHI CRISTINA NICHITA. Moda autenticaMaria Dumitriu Make-up ArtistTnj Carmen – Hair Stylist, Madys-tv Channel.

Multumim Iordache Dragos marketing specialist, multumim Maura Anghelmoderator eveniment, multumim Narcis Anghel pentru design afis!

– Ce sfaturi i-ai da unei persoane recent diagnosticate cu cancer?
– Unei persoane recent diagnosticate de cancer i-aș recomanda să creadă în puterea sa, în iubirea celor din jur, în experiența medicilor și să nu abandoneze niciodată ideea că va învinge.

– Te invit să oferi un citat sau un cuvânt de încurajare pentru cei care sunt în perioada tratamentului cu citostatice sau radioterapie.
– Persoanelor care traversează o astfel de etapă le-aş sugera să se gândească la adevărul din spatele citatelor ”Nu poți trăi în chip de salcie plângătoare… Viața, orice ai spune, e un lucru magnific”, de Ivan Alekseievici Bunin, și ”Ia viața în piept. Nu ca s-o trântești, ci ca să-i auzi mai bine inima cum bate”, de Tudor Mușatescu.

dialog cu Iuliana Tomoiaga, participantă în proiectul „Există viaţă după cancer”

Foto Dragos Iliescu

– Un cuvânt de încurajare pentru cei care sunt în perioada tratamentului cu citostatice sau radioterapie?

– Să spere, să lupte şi cred că de ajutor este şi credinţa în Dumnezeu.
În asemenea momente ai nevoie de foarte mult sprijin. Credinţa în Dumnezeu şi Biserica în mod cert pot fi aliaţi în lupta cu boala.

* dialog cu Nicu Cozma, inginer chimist, antreprenor , participant la proiectul „Există viaţă după cancer”

– Ce sfaturi şi recomandări i-ai da unei persoane recent diagnosticate cu cancer?
– Suntem unici şi irepetabili! Dacă din experienţa mea pot dărui şi inspira aş fi foarte fericită! În primul rând, deşi nu este ceea ce ne dorim sau ce aşteptăm, un diagnostic timpuriu înseamnă o mai mare şansă de vindecare! FIECARE ZI ESTE IMPORTANTĂ! Acceptarea diagnosticului nu înseamnă resemnare, ci canalizarea tuturor energiilor spre vindecare! Încredere în sine, în echipa de specialişti, o reconfigurare a stilului de viaţă, o reaşezare a priorităţilor unde iubirea de sine trebuie să aibă un loc central! Iubirea de sine nu înseamnă egoism! Stilul de viaţă are un rol esenţial: să avem credinţă, să dormim, să ne hidratăm, să facem sport, să mâncăm sănătos şi, în general, echilibru în toate. Există grupuri suport, este bine să împărtăşim cu cei care au avut experienţe similare! În niciun caz nu ar trebui să ne interiorizăm! Cred că ne putem permite să şi plângem câte o dată, de două ori, dar fără autocompătimire, să acceptam cu demnitate experienţa prin care ne e dat să trecem! Suntem rezultatul alegerilor noastre. Alegeţi viaţa şi BUCURIA DE A FI!

– Un citat sau un cuvânt de încurajare pentru cei care sunt în perioada tratamentului cu citostatice sau radioterapie?
– LIFE is not about waiting for the storm to pass, it’s about learning to DANCE in the RAIN. Sau, în traducerea mea, „VIAŢA nu înseamnă să aştepti să treacă FURTUNA, viaţa înseamnă să ieşi şi să înveţi să DANSEZI ÎN PLOAIE.

* dialog cu Ligia Cosoi, conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu”

Foto Dragos Iliescu

– Ce planuri ai pentru următorii 10 ani?
– Multe, multe…Să-mi văd nepoţii pe la studiile cele mai mari, să mă bucur de ei şi, în rest, să fiu sănătos.

– Un cuvânt de încurajare pentru cei care sunt în perioada tratamentului cu citostatice sau radioterapie?
– Să respecte ca la carte tot ce spune medicul, că are experienţă.

* dialog cu Jan Cibotariu, participant la proiectul „Există viaţă după cancer”

Foto Dragos Iliescu

– Ce planuri ai pentru următorii 10 ani?
– Îmi doresc foarte mult să am copiii sănătoşi, căsătoriţi, să-i văd la casa lor. Să văd că iubesc şi sunt iubiţi, că respectă şi sunt respectaţi. Să am nepoţi şi să-mi trăiesc a doua tinereţe împreună cu ei.

– Te-aş invita să oferi un citat sau un cuvânt de încurajare pentru cei care sunt în perioada tratamentului.
– Le-aş recomanda să repete mereu: ”Vreau să fiu fericită, refuz să fiu bolnavă, refuz să nu fiu iubită, refuz să mă mai plâng. Oamenii vin şi pleacă, dar cei care ţin cu adevărat la tine rămân. Oricât ar fi noaptea de lungă, tot vin odată zorile” – Romain Rolland.

* interviu cu Daniela Amihalachioaei, participanta la proiectul “Exista viata dupa cancer”

Foto Dragos Iliescu

– Cum a fost pentru tine această experienţă de a participa la un proiect în care te-ai lăsat descoperită de ceilalţi prin fotografii?
– Vă mulţumesc pentru o perioadă specială petrecută cu oameni minunaţi! Oameni, noi de la care ai ce învăţa! Care ştiu să dăruiască!
– Îţi mulţumesc!

* interviu Daniela Amihalachioaei, participanta la proiectul “Exista Viata dupa cancer”

– Cum a fost pentru tine această experienţă de a participa într-un proiect în care te-ai lăsat descoperită de ceilalţi prin fotografii?
– Experiența a fost unică! Am simțit o echipă ce avea o dorință imensă de a-mi oferi bucurie, pe care am amplificat-o împreună și o vom dărui celorlalți pentru a primi fiecare zi cu optimism. O echipă entuziastă care creează frumosul cu mult profesionalism și-l oferă celorlalți. Şi da, am fost de acord întru totul cu Osho, care a spus de atâtea ori că ”Adevărata savoare a vieții se găsește înlăuntrul vostru”.
– Mulţumesc!

* dialog cu Iuliana Tomoioagă, participantă în proiectul „Există viaţă după cancer”
Foto Dragos Iliescu

– Cum a fost această experienţă de a participa la un proiect prin care te-ai lăsat descoperit prin fotografii?
– Am trăit o mare bucurie, o mare împlinire ca şi atunci când am primit certificatul de inventator. E mare lucru să arăt că din bolnav m-am făcut sănătos!
– Mulţumesc!

* dialog cu Jan Cibotariu, participant la proiectul „Există viaţă după cancer”
Foto Dragos Iliescu

– Cum a fost experiența ta participând la acest proiect?
– Proiectul acesta a reprezentat pentru mine o maaare provocare! Am avut reţineri, am bănuit că voi stârni emoţii şi amintiri profunde, dureroase, dar… mi-am asumat!

Mihaela a ştiut să îmi apese cu delicateţe şi fermitate totodată pe nişte butoane interioare şi totul a început să curgă… De la o zi la alta lucrurile se aşezau, se completau ca într-un puzzle! Dragoş şi Oana au reprezentat încă o etapă interesantă: ne cunoşteam parcă de o viaţă! Simt însă că toţi cei implicaţi în proiect avem o misiune! Mai sunt încă multe lucruri de aflat despre fiecare dintre noi, despre sensul experienţei în confruntarea cu această maladie… Mesajul nostru va ajunge acolo unde trebuie şi la cine trebuie! Sunt mândră că m-am eliberat şi mi-am dat voie să fiu parte din proiect!

Mihaela, sunt uimită şi impresionată de personalitatea ta: ai gingăşie, căldură, sensibilitate, dar şi forţa unui tsunami când îţi propui ceva! Eşti FABULOASĂ! Te iubesc şi îţi mulţumesc!
– Mulţumesc!

* dialog cu Ligia Cosoi, participanta la proiectul “Exista viata dupa cancer”
Foto Dragos Iliescu

– Cum a fost această experientă de a participa la un proiect în care te-ai lăsat descoperit de ceilalţi prin fotografii?
– Imediat după ce m-am făcut bine am simţit tot timpul nevoia să fiu alături, să ajut pe cei care au ajuns în această situaţie de a fi diagnosticaţi cu cancer. Tot timpul am creat cu ei multe întâlniri, i-am încurajat şi i-am sprijinit, le-am recomandat medici cât am putut, tratamente pe care le-am urmat. Acest proiect cred că este o continuare, la o scală mai mare, a dorinţei de a ajuta.
– Mulţumesc!

* dialog cu Nicu Cozma participant la proiectul „Există viaţă după cancer”
Foto Dragos Iliescu

S-a lucrat mult şi intens pentru ca ideea să aibă forma pe care o vedeţi astăzi şi acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor cărora le aducem mulţumiri
Institutul Regional de Oncologie Iasi, dnei manager Mirela Grosu
Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor Iasi, Liliana Pintilie
Complexul Muzeal Național „Moldova”, dnei manager Lăcrămioara Stratulat
FABC
Multumim sponsorului principal al evenimentului Pfizer
Multumim tuturor sponsorilor: NICHI CRISTINA NICHITA. Moda autentica
Maria Dumitriu Make-up Artist
Tnj Carmen – Hair Stylist
Madys-tv Channel.
Multumim Iordache Dragos marketing specialist şi partenerului media: www.oncopedia.ro

Mii de mulțumiri, oamenilor îngeri care au acceptat să mi se alăture în acest proiect, care și-au lăsat fotografiat sufletul pentru a transmite un mesaj-speranță celor diagnosticați cu cancer, că există viață după acest diagnostic. O viață trăită cu bucurie, cu sens, cu oameni frumoși și momente magice. Așadar, mulțumesc Ligia, mulțumesc Iuliana, mulțumesc Daniela, mulțumesc Nicu, mulțumesc Jan!.
Mă înclin în fața voastră și îl rog pe bunul Dumnezeu să vă întoarcă înmiit toate darurile de lumină, speranță și bucurie pe care le-ați transmis prin intermediul fotografiilor făcute. Știu că nu v-a fost ușor să vă deschideți rănile și să arătați lumii că nu există boli incurabile, ci doar oameni incurabili

Mii de mulţumiri! Știu că nu v-a fost ușor să vă deschideți rănile și să arătați lumii că nu există boli incurabile, ci doar oameni incurabili

Mihaela Gheran Palade

Despre viaţă, forţa învingătorului şi bucuria de a fi alături de prieteni astăzi, la Radio Hit. Mulţumim Violeta Cincu şi Anca Medeleanu pentru invitaţie şi primirea călduroasă!

Solidaritatea este cel mai important lucru într-o comunitate şi astăzi ne-am bucurat să fim alături şi de prietenii noştri de la Fundaţia “Star Of Hope”, la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Sindromului Down.

La evenimentul de lansare a cărţii “Există viaţă după cancer” şi la vernisajul expoziţiei de fotografie cu acelaşi nume am deschis şi o carte de impresii. Ne-am dorit să vă avem aproape chiar şi după ziua de 20 martie, când asociaţia noastră şi-a lărgit cercul de prieteni. Vă mulţumim

„Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutăţile, trei lucruri: speranţa, visul şi zâmbetul…” – Immanuel Kant. Zi plină de zâmbete să aveţi!